Op zoek naar de bron van hardnekkige pijn

Toen ik last kreeg van een hardnekkige pijn in mijn heup was ik niet zo snel uit het veld geslagen.
Een van de voordelen van werken met energie is dat het zoveel mogelijkheden biedt. Donna Eden, oprichter van Eden Energy Medicine zegt uit jarenlange ervaring: “there is always a solution”. En dat geeft hoop.

Dit is het verhaal van mijn zoektocht naar de bron van die pijn.
Ik had al wat langer last van mijn heup. Dat had ik genegeerd… tot ik bij een wandeltocht ineens niet langer dan een kwartier kon lopen, met behoorlijke pijn, waarna ik een tijdje moest gaan zitten voor ik weer een klein stukje verder kon. Daar schrok ik toch wel van. Ik voelde me net een invalide! Bijna kruipend bereikte ik het terrasje aan het eindpunt van de wandeling.

Het was duidelijk tijd voor aandacht, en actie.
Ik had verschillende opties:

  1. De pijn kon komen door de spier die hoort bij de dikke darm, die over de heup loopt. Pijn is meestal het signaal dat er teveel energie zit.

    Kalmeren van de energiebaan (meridiaan) van de dikke darm helpt dan. Dit had echter geen effect.

2. De pijn kon afkomstig zijn van de pezen of gewrichtsbanden bij mijn heup. Masseren van het punt dat je hiernaast ziet helpt om dat soort pijn te verminderen. Dit werkte, maar tijdelijk.


3. De pijn kon afkomstig zijn uit de botten van mijn heup. Er is een punt dat je kunt masseren en dat pijn in de botten vermindert. Ook dit hielp tijdelijk.

Nu begon ik me wel een beetje een oud kreupel vrouwtje te voelen… Maar ik gaf het nog niet op!

4. Er is een speciale procedure die helpt bij stijfheid en pijnlijke gewrichten. Ik had die eerder gebruikt als ik me in de winter stijf voelde, en dat hielp altijd goed. Daarna voelde ik me altijd weer soepel, en aanmerkelijk verjongd. Het nadeel is wel dat het zo’n drie kwartier of langer duurt om alle punten te behandelen.  

IJverig ging ik aan de slag, en behandelde mezelf volgens deze procedure eens per twee of drie weken. Resultaat: nauwelijks.


Ondertussen had ik langer dan een jaar last van deze pijn, soms meer, soms minder. Ik voelde het als ik ‘s avonds in bed lag, en ik kon niet lang op mijn zij liggen.
De fysieke oorzaken had ik nu zo’n beetje wel onderzocht. Tijd voor een andere invalshoek!

5. Praten met de pijn

Waarom had ik daar nou niet eerder aan gedacht. Mogelijk was de pijn een signaal van iets anders. Wat had mijn heup mij te vertellen?
En wat zei mijn heup?
“Je zet teveel druk op jezelf.”

Dat was confronterend. Inderdaad zet ik druk op mezelf, om te kunnen bereiken wat ik wil bereiken. Dat was mijn normale toestand.


Maar zó erg kon dat toch niet zijn?

Nou ja. Ik kon het altijd proberen…Het was toch weekend.
Ik zette mezelf in de vakantiestand. Ik hoefde niets…..

…. op dat moment verdween de pijn. Helemaal.


Naschrift: de pijn in mijn heup komt heel soms weer terug. Dan weet ik dat ik teveel druk op mezelf heb gelegd. En neem gas terug. Dan gaat de pijn weer weg. Hij is van last tot bondgenoot geworden.

Dit was mijn persoonlijke verhaal. Het is een voorbeeld. Jouw pijn, jouw energie kan heel andere verbanden of verhalen met zich meedragen. Er zijn veel onvermoede verbindingen tussen lichaam, geest en ziel en je eigen energie.

Spreekt dit je aan? Heb jij ook last van langdurige klachten of pijn, waar je tot nu toe geen antwoord op hebt? Ik help ook jou graag om de bron van je klacht te vinden. Mail of bel me gerust voor een afspraak, of voor een verkennend gesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *