Hoe werd ik energetisch therapeut: Ingrid en de Eden Methode

Mijn eigen verhaal

 

Energetisch therapeut

Toen

Van kinds af aan wilde ik weten hoe de dingen in elkaar zitten. Niet op een technische manier, maar meer de grote lijn, de oorzaken van alles. Hoe zit het, hoe werkt het, wat zit er achter? Met de Eden Methode en energetisch werken zit ik wat dat betreft helemaal op mijn plek. Het biedt een onuitputtelijke bron van kennis, inzicht en steeds verder gaande toepassingen.

Energetisch therapeut

Ik kwam met de Eden Methode in aanraking zoals dat meestal gaat: ik had een ernstige aandoening waar niets bij leek te helpen. Ik had heel weinig energie, ik sliep erg slecht, mijn hersens deden het maar half. Als ik op een dag wat meer deed, ook als het iets leuks was voor een half uurtje, dan moest ik dat de dag erop bekopen met nóg minder energie. Dat voelde als keihard gestraft worden, terwijl ik me al zo inhield en al zo weinig kon. Met huisgenoten gaf dit vaak wrijvingen. Zij konden het niet begrijpen, en ik kon niet op hen overbrengen hoe het voor mij was.
Ik was midden dertig en zat in de WAO. Was dit het leven?

Op een gegeven moment googlede ik op ‘chronic fatigue’ en las in een forum dat ene Donna Eden hierover had geschreven in een boek. Ik kocht het boek. Dat was het begin.
Ik deed de oefeningen, het ging beter. Ik vond het interessant en leuk. En zag ook meteen dat dit veel mogelijkheden kon bieden aan andere mensen met weinig energie. Ik ging op volksuniversiteiten les geven in de basisoefeningen. Dat ging met vallen en opstaan, want bij de één werkte het geweldig, en bij de ander niet of nauwelijks. Ik begreep nog niet precies hoe dat kwam of wat ik er aan kon doen.

Ik besloot om in Engeland de opleiding voor de Eden Methode te volgen. Toen ik daarmee begon was mijn energie nog steeds beperkt; eigenlijk onvoldoende om de intensieve opleiding te kunnen volgen. Ik sleepte me er in het begin doorheen, zo goed en zo kwaad als het kon.
Wat ik leerde en oefende tijdens de opleiding wierp ondertussen wel zijn vruchten af, want het ging steeds beter met mijn energie. Er kwam meer leven in mijn leven. Het was niet meer zo kaal en beperkt.
En ik vond het prachtig wat ik leerde. Onvermoede werelden en mogelijkheden  gingen voor me open. Ik vond de docentes inspirerende, krachtige, deskundige en wijze vrouwen; ieder op hun eigen manier. Het werken met energie versterkte mijn intuïtie enorm.
Het was ook flink aanpoten, met veel testen en schriftelijke en praktische examens.

Na de officiële opleiding is mijn persoonlijke opleiding en ontwikkeling doorgegaan. Vooral door te leren van mijn eigen problemen: wat kan ik doen om beter te slapen? Waar heeft dat allemaal mee te maken? Wat kan ik doen om nog meer energie te krijgen? Om me veiliger te voelen? Om blij, stabiel, ontspannen, soepel, veerkrachtig en met vertrouwen in het leven te staan?
Door extra lessen, begeleiding door mentoren, uitwisselen met collega’s, bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen, en vooral door heel veel ervaring op te doen verruimde ik mijn mogelijkheden en ontwikkelde mijn eigen stijl en deskundigheid als energetisch therapeut.

En nu

En dit is hoe ik er nu in sta:
De Eden Methode is een geweldige, positieve en transformerende manier van werken. Het is op alle gebieden van leven en gezondheid toepasbaar. Het biedt enorm veel technieken waarmee je jezelf kunt helpen – en alles wat je daarbij nodig hebt zijn je eigen handen en lichaam. Werken met een Eden Methode therapeut is voor mensen met ernstige en langdurige klachten een uitstekende manier om vooruit te komen en te herstellen.
Mijn ervaring is dat het vooral hooggevoelige mensen erg aanspreekt, en voor hen als thuiskomen kan voelen. Maar iedereen kan met de energetische oefeningen werken en er baat bij hebben.
Mijn eigen beperkingen, patronen en problemen hebben me geleid naar deskundigheid op het gebied van herstel van energie, beter slapen, omgaan met hooggevoeligheid en het opruimen van beperkende patronen.

Als energetisch therapeut open ik, voor iedereen die wil, graag de deuren naar deze onvermoede rijkdom aan mogelijkheden.

 

Gevolgde bijscholingen in Energy Medicine

EEM and trauma – Joao Pestano and Camille Pilotti
Playing with the frequencies – Donna Eden and David Feinstein
Storyline Track and Balance – Ellen Meredith
Autoimmune diseases – Sara Allen
Wisdom Womb – Prune Harris
Harmonize the fire – Melanie Smith
Heart health – Melanie Smith
Electromagnetic Fields – Sara Allen
Diamond Inlay – Donna Eden and David Feinstein
Master your body’s energetic language for self healing and wellness – Ellen Meredith
Activate your body’s miraculous ability to heal – Ellen Meredith
Energy Medicine to navigate the winds of change and support personal and global transformation – Ellen Meredith

Meer energie, ook voor jou!