Een nacht goed slapen maakt zoveel verschil. Je staat vrolijker op, bent meer uitgerust, en veel beter opgewassen tegen je dag!
Ik spreek uit ervaring, want ik heb jaren geworsteld met moeizaam en slecht slapen.
En ik doe dat nog wel eens. Gelukkig is het nooit meer zo erg als in die jaren dat ik soms vier, soms vijf uren, en soms maar één uur per nacht sliep.
Door de effectieve energie-oefeningen die ik in de loop der jaren heb geleerd en verzameld, geniet ik meestal van zeven tot acht uur goede slaap per nacht. Ook mijn cliënten met slaapproblemen hebben er veel profijt van.
De cursus ‘Beter slapen’ stelt je in staat om zelf de touwtjes in handen te nemen en uit te vinden waarmee jij je slaap kunt verbeteren. En dat in maar zes weken!

Hoe werkt het?

Elke week pakken we een andere oorzaak van slecht slapen bij de kop. Je doet de oefeningen, en merkt meteen diezelfde nacht hoe het voor je werkt. Na een paar nachten weet je zeker of dit bij jou past en in je beter-slapen-toolkit kan. Of dat deze oefening voor jou op dit moment niet bijdraagt aan beter slapen.

Elke oefening staat op een toegankelijke en ondertitelde video, die je meteen mee kunt doen en altijd terug kunt kijken. Er is een handig overzicht waarin je snel en makkelijk in kunt vullen hoe het met je slapen gaat.
Na zes weken heb jij de belangrijkste veel voorkomende oorzaken van slecht slapen aangepakt, en weet je wat jou helpt. Ik geef extra tips zodat je ook na de cursus verder kan met het verbeteren van je slaap.

Wat maakt deze cursus anders dan andere slaapcursussen?

Bijzonder aan de cursus Beter slapen is dat je door de toegankelijke en veilige oefeningen direct verbeteringen aanbrengt in de veel voorkomende oorzaken van slaapproblemen.
Je schakelt je rust- en herstelstand in.
Je verlaagt de hoeveelheid stresshormoon in je lichaam.
Je vermindert je angst.

Uniek aan deze cursus is dat je positieve veranderingen in je slapen door kunt voeren terwijl je lichaam zich veilig blijft voelen. Je hebt daardoor geen last van een terugslag of van innerlijke weerstand.

Dit gaan we aanpakken

  • Stress en spanning verminderen – voor beter inslapen en doorslapen. Je leert hoe je de knop om kunt zetten zodat je niet meer ‘aan’ staat wanneer je wil gaan slapen.
  • Je leert hoe je makkelijk nieuwe positieve gewoontes kunt invoeren en volhouden door je innerlijke patroonbewaker te kalmeren.
  • Je parasympatisch zenuwstelsel inschakelen – dit helpt om sneller en beter in te slapen. Het parasympatisch zenuwstelsel zorgt ervoor dat je lichaam in de rust-, herstel- en verteringsstand komt.
  • Verminderen van de hoeveelheid cortisol, het langdurig stresshormoon in je lichaam. Dit helpt je om dieper te slapen en na 5 uur ‘s nachts door te kunnen slapen. In balans brengen van de hoeveelheid cortisol verbetert ook je concentratie en je denkvermogen.
  • Kalmeren van zorgen en angsten – midden in de nacht lijken je angsten en zorgen groter dan overdag. Ik leer je een eenvoudige manier om punten op je hoofd vast te houden, die je comfortabel liggend in bed doet. Dit zorgt ervoor dat je gepieker vermindert en je angsten en zorgen naar de achtergrond verdwijnen. Waardoor jij makkelijker verder kan slapen.
  • Opvliegers en nachtzweten verminderen. Veel vrouwen in de overgang, de menopauze, slapen slecht doordat hun hormonen uit balans zijn. Ik laat je zien hoe je op een eenvoudige manier zelf je hormonen op elkaar af kunt stemmen. Dat vermindert de opvliegers en het nachtzweten!

Ja, dat wil ik! Ik neem contact op voor deze cursus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *