Was het toch corona?!

Een paar weken geleden werd ik wakker met een scherpe keelpijn.
Thuistest gedaan: negatief. Dus het leek geen corona.
Toch was ik niet gerust – de thuistest is natuurlijk niet 100 procent betrouwbaar.
De keelpijn bleef aanhouden, en kwam na een paar dagen ook weer sterker terug.
Toen ik buiten een stukje in de wind ging lopen voelde ik het ineens: dat zwakke gevoel en die zwaarte in mijn longen. Dat herkende ik van een vorige besmetting, dat was zeker te weten corona.
De thuistest van die morgen was nog steeds negatief geweest. Maar mijn lichaam vertelde me heel duidelijk wat er aan de hand was.

Gelukkig had ik dankzij de vaccinaties een lichte versie van corona. Ik kon thuis, op een rustig tempo doorwerken. Mooi.
En nu begreep ik ook waarom mijn gewone ‘stop je verkoudheid’ oefeningen niet hadden gewerkt!

Ik wist dat een van de vooraanstaande experts in mijn vakgebied, Prune Harris,  een goed en gratis programma aanbiedt met oefeningen tegen corona. Ik schreef me meteen in en ben die oefeningen gaan doen.
Niet alles, want het is een diepgaand programma, ook voor mensen die ernstig ziek zijn door corona. Ik koos haar ‘beste oefening’ en een reeks van 6 oefeningen speciaal voor je longen. De eerste paar dagen deed ik ze drie keer, ongeveer 20 minuten per keer. Na het doen van de oefeningen voelde ik dat mijn longen krachtiger waren, het zware gevoel was er uit weg. Ik voelde me duidelijk herstellende, en sliep meteen ook een stuk beter. Pfff…Dankjewel Prune!
Een dag of drie later was de corona uit mijn systeem.

   

Ik ben dankbaar voor het positieve effect van de vaccinaties, en voor de gratis toegankelijke topoefeningen van Prune Harris. Dat is nou ’the best of both worlds’.
En daarom schreef ik boven dit blog ‘laten we elkaar aanvullen’!

Laten we elkaar liever aanvullen dan elkaar aanvallen (of afvallen). Laten we profiteren van de kennis die in al die verschillende vakgebieden aanwezig is! Laten we kijken wat daarvan voor ons werkt.
Laten we het op zijn merites onderzoeken.
Zonder de vaccinatie was ik (mogelijk) veel zieker geweest. Zonder de energie-oefeningen van Prune had ik (mogelijk) langer moeten uitzieken.

Ik houd ervan om zelf iets te kunnen doen voor mijn eigen gezondheid. Dat geeft me een gevoel van kracht. Maar de tijd waar we nu in leven roept ons ook op om ons te verbinden. Om samen te werken en onze handen ineen te slaan. Om echt naar elkaar te luisteren.
Samen staan we sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *