Hulpverlener in hart en nieren Anita vertelt waarvoor zij energie-oefeningen van Energie Werkt gebruikt en hoe het haar helpt. Ook in coronatijd, in een beroep met veel contacten, emoties en stress, helpen de oefeningen haar goed om haar stress in balans te houden. Deze video is opgenomen in oktober 2020, tijdens de tweede coronagolf:

Behandeling via Zoom – Enige tijd geleden voelde ik me in de war, ik was verdrietig, onrustig en het leek wel of ik mezelf kwijt was. Ik had al van alles zelf geprobeerd om weer in balans te komen en niks leek te werken. Daarom nam ik contact op met Ingrid de Geus met de vraag of zij iets voor mij kon doen. In verband met de afstand besloten we tot contact via Zoom.

Binnen een half uur (!) had Ingrid niet alleen mijn energie hersteld maar ook uitleg gegeven over wat er aan de hand was. Heel knap, ze was in staat mijn energie te testen vanaf een afstand én ze kon precies voelen wat er was (en wat ik nodig had). Ze heeft (op afstand) aan mijn energie gewerkt én verteld wat ik zelf kon doen om mijn energie goed te houden de komende tijd. Al met al een bijzondere ervaring die er toe heeft geleid dat ik me meteen veel beter en weer in balans voelde en dit effect heeft tot nu (weken later) aangehouden.

Dankjewel lieve Ingrid voor deze bijzondere en helende ervaring!
Monique

 

Energy Medicine en burn-out “Ik ben 2 jaar geleden in contact gekomen met de Eden Methode (EEM) en Ingrid de Geus. Ik had een zware burnout en was op zoek naar een behandelingsmethode in aanvulling op het reguliere traject via de huisarts. Ingrid heeft mij enorm geholpen, in die tijd kon ik weinig en leek mijn lichaam wel op hol geslagen door alle stresshormonen. Ze leerde mij eenvoudige oefeningen en handgrepen die ik zelf kon toepassen. Dat gaf mij een stuk zelfbeschikking terug, maar ook leerde ik herkennen hoe ik me voelde. Anders dan over de emoties te praten nodigt EEM je uit om -voorbij redenatie- te voelen ‘Hoe is het nu met mij? Hoe voelt mijn lichaam?’ Ik leerde tijdig herkennen wanneer ik te gestresst werd en ook hoe ik mezelf kon kalmeren.
 
Ingrid is een betrokken therapeute met veel ervaring en weet die ook over te brengen. Daardoor is de EEM nu nog steeds mijn go-to methode.
Ik kan Ingrids lessen iedereen aanraden, ze bleken voor mij zeer waardevol. Niet alleen wanneer je al burnout hebt maar zeker ook als preventie daarvan!”
Petra
 
 

“Al zo lang ik me kan herinneren had ik een ‘ding’ met financiën. In mijn jeugd hadden mijn ouders financiële problemen en ook in mijn volwassen leven heb ik moeite gehad met kunnen rondkomen op een manier die geen stress veroorzaakt. Iedere keer als er een meevaller was in de vorm van extra inkomsten kwam er vrijwel meteen daarop een onverwachte uitgave (bijvoorbeeld een kapotte auto) waar het geld dan naar toe ging. Dat voelde op een gegeven moment meer als overleven dan als leven.
Samen met Ingrid heb ik, in twee energetische behandelingen, een soort reis gemaakt naar de oorsprong van het onderliggende patroon en dit geheeld. Ingrid kon precies invoelen wat er gebeurde en wat er nodig was om te helen. Op een heel lichte, fijne en respectvolle manier begeleidde zij me in het proces. De energetische behandelingen hebben me diep geraakt en ontroerd. Ik voel me echt geheeld. Natuurlijk is er nog werk aan de winkel maar het voelt alsof er iets essentieels is veranderd in mij. Ik voel meer rust, ontspanning en vertrouwen. Dankjewel Ingrid!”

Louise

Beter slapen
Na lange tijd slecht te hebben geslapen, heb ik van Ingrid een uitgebreide energetische behandeling gekregen. En………ik slaap weer goed en begin de dag weer uitgerust en wel. Dankjewel! Wim

Energietherapie werkt

Na jarenlang worstelen met slaapproblemen en vaak op wilskracht leven was mijn energieniveau tot een dieptepunt geraakt. Diverse therapieën en zelfhulpmethoden waarmee ik hoopte slaapmedicatie te voorkomen, hadden tot niets geleid en ik was eigenlijk ten einde raad toen ik aanklopte bij Ingrid. Met behulp van haar niet oordelende aandacht en eenvoudige adviezen is het langzamerhand gelukt om minder bepaald te worden door gedachtenprocessen in mijn hoofd en meer te landen in mijn lichaam. Afhankelijk van zich voordeed bij mij paste Ingrid de meest geschikte techniek toe om mijn meridianen, chakra’s of aura weer in balans te krijgen. Bij psychologen besproken angstproblematiek bleek vaak nog in het lichamelijk geheugen opgeslagen en kwam op gezette tijden ook aan de oppervlakte, zodat een aantal angsten dat ook op dat niveau losgelaten kon worden. De oefeningen die Ingrid mij aanraadde thuis te doen, hielpen mij om meer op mijn lichaam te vertrouwen. Meestal waren ze vrij simpel en makkelijk in te passen in het dagritme. Soms vroegen ze wat meer discipline, maar ze boden me vaak een houvast en ze droegen bij aan de balans tussen lichaam en geest. Het is een geschenk dat ik met behulp van de veelzijdige aanpak van Ingrid weer vanuit een innerlijke lichaamsenergie kan leven zonder altijd moe te zijn. Hartelijk dank daarvoor, Ingrid!

Gerda

Ik heb veel aan de therapie. Zeker al wat verbetering na 40 jaar C.V.S.
Na 5 consulten al meer energie en emotionele veranderingen. Voel me steviger.
Was zelf al een half jaar met Energy Medicine bezig met behulp van boek van Donna Eden,
maar merkte dat ik toch ook behoefte had aan professionele begeleiding.
Ingrid is zeer conscientieus, werkt met veel kennis, inzet en inzicht  en persoonsgericht.
Heb ook veel aan de E.M.oefeningen die ik van haar krijg.
Mijn man is ook in behandeling gegaan bij Ingrid en heeft daar ook veel aan en
we gaan er zeker mee door.
Helen

Ik heb een aantal sessies bij Ingrid gehad. De sessies waren vooral gericht op het verzorgen van mijn aura. Ik heb Ingrid ervaren als iemand die heel secuur en zuiver werkt. Hierdoor had ik vertrouwen in haar en voelde ik me veilig.
Door met mijn aura bezig te zijn, heb ik veel meer rust gekregen in mijn leven. Ik kan een veilig plekje voor mezelf creëren. Hierdoor kan ik beter om gaan met invloeden van buitenaf.
De oefeningen die ik meekreeg waren heel makkelijk om te doen en werken goed.

Anneke

Ingrid heeft mij een aantal keren behandeld. Ik ben onder de indruk van zowel haar doeltreffende en deskundige manier om Eden Energy Medicine toe te passen, als haar feilloze intuïtie en helderheid. Ze heeft veel kennis en menselijk inzicht, en veel passie voor haar werk. Ik ben o.a. beter gaan slapen, voel me fitter, heb minder klachten en door de op maat meegekregen oefeningen kan ik zelf veel doen om dat zo te houden.
Ik kan Ingrid van harte aanbevelen! Ze is een van de eerste EEM-therapeutes van Nederland en een geweldige ambassadeur voor deze krachtige manier van behandelen.

Ciska Tijssen

Energy Medicine, hooggevoeligheid en chronische vermoeidheid – Al jaren kampte ik als HSP met ernstige vermoeidheidsklachten. Ik had al heel wat ondernomen aan cursussen en therapieën in de hoop op verbetering, maar de vermoeidheid leek alleen maar erger te worden. Van een buurvrouw hoorde ik over Eden Energy Medicine. Omdat ik intussen ook andere gezondheidsklachten kreeg, besloot ik om deze therapie een kans te geven. Sinds een half jaar kom ik nu geregeld bij Ingrid, heb ik merkbaar meer energie gekregen en veel geleerd. Door wie Ingrid is, voelt de setting waarin de therapie plaatsvindt heel veilig. Er mag gehuild worden, maar er wordt zeker ook gelachen.
Ingrid is als energetisch therapeut een warm en betrokken persoon, die met kennis van zaken zorgvuldig en grondig te werk gaat. Ik voel me door haar gezien en gehoord en heb daardoor geleerd om ook met meer empathie naar mezelf en mijn reis door dit leven te kijken. Ik ben nog regelmatig verbaasd over het scala aan ‘ingangen’ en behandelmogelijkheden die er binnen de EEM zijn. Ik zie dit therapietraject soms als het afpellen van een ui, waarbij Ingrid en ik steeds dichter bij de kern komen van wat mijn gebrek aan energie me zeggen wil.

Vermoeidheid staat niet op zichzelf. Ingrid, dank je wel voor wie je bent!

Mirjam

Energy Medicine en gevolgen van kanker – Ingrid heeft mij gevraagd te vertellen wat Energy Medicine betekent in mijn situatie. Kort gezegd, ik ben door mijn ziekte zeer van slag (ik ben tweemaal geopereerd vanwege hersentumor). Maar Energy Medicine zorgt voor rust en makkelijker bewegen. Vooral kunnen door de behandeling organen en lichaamsdelen beter hun werk doen. Daarnaast is Ingrid een heel prettig persoon. Energy Medicine bestaat uit veel soorten oefening/behandeling. En als je zelf goed kan aangeven wat je last geeft, zal Ingrid dat goed aanpakken. Maar als je het minder goed zelf kan aangeven is dat geen probleem en voelt ze zelf aan waar de problemen zijn. De oefeningen kosten je thuis wat tijd, maar zijn zo prettig en rustgevend dat het zeker voor mij van belang is.

Sietske van der Horst

 

Energy Medicine en hooggevoeligheid – Na de energetische behandeling van Ingrid de Geus ervoer ik een diepe rust, een thuiskomen bij mezelf. Een gevoel van bescherming.

De oefeningen die ze meegaf, deed ik graag, en ik voelde de werkzaamheid ervan.
Ik had deze rust lang niet meer gevoeld. Ondertussen is die rust, die de eerste weken zo
opvallend was, nu mijn nieuwe “normaal”. Heel hartelijk dank Ingrid!! Voor je precisie, zorgzaamheid, en het respect waarmee je mij de EEM behandeling gaf, en de resultaten die het mij gegeven heeft.

Jorine Janssen

Energy Medicine als ondersteuning bij ondergaan chemokuur – Ingrid de Geus: zeer deskundig, gedreven, enthousiast en vooral haar warme betrokkenheid bij ons typeren haar. Zij heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de chemokuur van mijn man Bram. Ze leerde mij de Braziliaanse tenentechniek; ik paste deze iedere dag toe: zeer ontspannend voor hem en helend voor ons beiden, door de aandachtige en intieme tijd die we hierdoor met elkaar doormaakten. We konden er daardoor ook echt samen voor gaan. Bram heeft ervaren dat, door deze behandeling, en de aanvullende adviezen van Ingrid vanuit de Energy Medicine, het voor hem allemaal wat beter te dragen was. Het deed hem mentaal en lichamelijk goed, had daarmee ook minder last van de vele bijwerkingen van alle medicatie.

Riet de Jager, 60 jaar , Groningen

(Veel) beter tijdens chemotherapie, met behulp van Energy Medicine – “Voordat ik aan mijn 24 weken durende chemobehandeling begon werd ik gewezen op deze manier om extra energie te krijgen (je lichaam krijgt het al zwaar zat dacht ik) en bovendien, baat het niet dan schaadt het niet. Ik ben nu met de 6e van mijn 8 behandelingen bezig en het gaat boven verwachting goed met me. Nauwelijks last van de waslijst aan bijwerkingen die me voorgespiegeld was. Met de hulp van INGRID de GEUS eens per week een consult in haar praktijk aan huis. en wat simpele drukpunten en oefeningen waar je nog geen 3 kwartier per dag mee bezig bent. Voor alle mensen die met kanker te maken krijgen of iemand met kanker kennen: onthou dit, en deel het!”

Frank, Reeuwijk

Naschrift: na de chemotherapie herstelde Frank voorspoedig. Hij had al snel weer veel meer energie. Drie maanden na zijn laatste chemokuur is hij weer aan het werk gegaan, eerst twee weken voor halve dagen, daarna weer fulltime.

Beter slapen – In verband met slaapproblemen, waar ik al meerdere jaren last van had, heb ik onlangs een afspraak gemaakt bij Ingrid. Ik kon op korte termijn terecht, om Energy Medicine uit te proberen.

Ingrid is een aangename persoonlijkheid en zij neemt uitgebreid de tijd voor je.
Dit alles gaf me het gevoel, dat ik welkom was in haar praktijk.
Na 1 consult merk ik al een aanzienlijke verbetering van mijn nachtrust!
De oefeningen, die ik mee naar huis kreeg, zijn goed uit te voeren.

Ron Ditewig

Sneller herstel na operatie – In maart 2016 werd ik opgenomen in het ziekenhuis vanwege een acute blindedarmontsteking.

Vanwege perforatie van de blindedarm werd de buikholte schoongemaakt en kreeg ik een week antibiotica om ontsteking van het buikvlies te voorkomen. De (kijk) operatie verliep goed: dus geen grote wond, wel had ik last van de antibiotica: maag en darmen totaal van slag. Na een week naar huis waar ik net aan voor mezelf kon zorgen en verder in bed lag veel te slapen. Wel ging ik iedere dag vooruit: iets meer uit bed iets meer zelf doen. Maar heel langzaam en mn darmen hadden het zwaar.
Daarom heb ik hulp aan Ingrid gevraagd. Bij haar had ik al eens de cursus “Meer Energie voor Jezelf” gevolgd via de Volksuniversiteit. Ik wilde graag zelf werken aan een goede vooruitgang van m’n situatie, met name meer energie krijgen om sneller op te knappen en de dingen te kunnen doen zoals voorheen. Ik ben blij dat ik het heb gedaan.

Er volgden 2 consulten. In het eerste consult heeft Ingrid gekeken hoe mijn energie er voor stond. Ze heeft me oefeningen gegeven die ik 1 of 2 keer per dag kon doen. Sommige kende ik al, en oefeningen die moeilijk waren ivm mijn buik werden vervangen door andere die ik wel kon doen. Na een week waarin ik voor mn gevoel best vooruit was gegaan bezocht ik Ingrid weer. Zij heeft toen gewerkt aan mijn aura. Het verschil wat ik voelde was het duidelijkst te merken als ik buiten op straat liep. In plaats van afwezig en niet helemaal op die plek, voelde ik me weer aanwezig op dat moment op die plek. Hier kreeg ik wat specifieke oefeningen voor mee.

De week erna was erg leuk, spannend en druk. Mijn dochter trouwde, die week logees
en de voorbereidingsklussen plus een hele lange dag, waar ik best tegenop zag. Want ondanks dat ik goed vooruit ging kon ik nog goed moe zijn en dan last van mijn buik krijgen. Vaak onverwacht. Maar ik heb er van genoten, liet de oefeningen wat losser, en ook de dagen na de bruiloft was ik niet moe en begon het huis eens op te schonen na al dat ziek zijn en logees.

Pas een week later kwam de terugslag. Moe en toch weer pijn. De oefeningen ben ik toen echt weer 2 keer per dag gaan doen. Na drie dagen ging het al beter. Ook de pijn verdween een paar dagen later helemaal. De week erna pakte ik mijn normale werkweekritme weer op.

Het is een wonderlijk iets, maar het helpt me om voor mezelf te zorgen en te werken aan beter worden. Met dank aan Ingrid!

Marike, Gouda

Beter na langdurige vermoeidheid – Na lange tijd van bijna 3 jaar totaal geen energie en slecht slapen kwam ik via een advertentie in contact met Ingrid. Wat ik gelijk als prettig ervaarde. Al na een paar dagen oefenen merkte ik verschil. Het gaat steeds beter met mij.

Monny

Meer energie na chronische vermoeidheid – Na een hartstilstand in oktober 2012 belandde ik in een situatie van een zeer constante en zeer geringe mate van energie. Mijn dagindeling zoals ik die gewend was, moest drastisch om naar hele kleine activiteiten met veel rustmomenten ertussen. Na een periode van in kaart brengen van de oorzaak daarvan bleek er medisch gezien geen enkele oorzaak te vinden voor die inmiddels chronische vermoeidheid. Ik leerde er geleidelijk mee om te gaan, maar accepteren kon ik het niet. Totdat mijn vrouw een artikeltje las over energie-therapie. Tijdens de inloopmiddag in april 2015 spraken we met Ingrid de Geus. Ik voelde me na 2 jaar tobben eindelijk serieus genomen en wat mij het meeste aansprak was haar uitleg dat een lichaam na een ingrijpende gebeurtenis, een soort “op slot” kan springen en dat daarmee de energie-banen niet meer werken zoals hoort. Dit zou in mijn geval best een aannemelijke verklaring kunnen zijn en baat t niet, dan schaadt t niet. Hoopvol begon ik met de therapie in mei 2015. Met oefeningen aan de slag en na 4 weken bleek er al verbetering. Nu, na bijna 3 maanden, is er duidelijk verandering geboekt en heb ik beduidend meer energie. Voor mij heeft het enorm geholpen…. ik voel me een ander mens en kan weer veel meer genieten van alles, omdat ik er weer de energie voor heb. Je energie verdelen, blijft voor mij aan de orde, maar ik ben echt heel dankbaar dat deze energie-therapie voor mij geholpen heeft!!!

Gerrit, Gouda

Energy Medicine en vermoeidheid na kanker Een aantal jaren geleden is Ingrid op mijn pad gekomen en daarmee ook mijn kennismaking met Energy Medicine. De jaren ervoor ben ik behandeld voor kanker en de behandeling is gelukkig succesvol verlopen! Helaas heb ik na de behandeling last gekregen van een intense vermoeidheid die uiteindelijk chronisch is geworden. Ik kon gemiddeld niet meer dan 3 uur per dag redelijk functioneren  en moest daarna de rest van de dag rust houden. Als ik op een dag toch teveel had gedaan, was ik de daarop volgende dagen zeer vermoeid en moest ik bijkomen van mijn inspanningen.  Nadat ik een aantal consulten heb gehad in de Energie praktijk van Ingrid is mijn energie  flink toegenomen! Ik kan nu 6 uur per dag actief bezig zijn. Daar ben ik zeer blij mee! Ik doe dagelijks de oefeningen die Ingrid mij heeft gegeven, die wij samen daarvoor hebben geoefend in haar praktijk. Daarnaast vind ik de begeleiding die Ingrid geeft bijzonder prettig, zij is serieus met haar werk bezig en een fijne Energy Medicine therapeut.  Ik ben  zeer tevreden met mijn toegenomen energie die ik onder begeleiding van Ingrid heb bereikt. Ik kan haar energie praktijk dan ook van harte aanbevelen.

Corine van der Post, Gouda

Energy Medicine en hooggevoeligheid – Er zijn drie redenen waarom ik contact heb gezocht met Ingrid:
a.   Het idee om een energietest te krijgen waaruit blijkt of de energieën in en om mijn lichaam wel goed stromen, sprak mij zeer aan
b.   Het gevoel dat ik in het algemeen te weinig energie heb
c.   Als ik in het gezelschap van andere mensen ben raak ik heel snel het contact met mezelf kwijt en vind ik het moeilijk om in mijn eigen energie te blijven.
De testen die Ingrid uitvoerde gaven inderdaad aan dat er wel wat te verbeteren was in mijn energiepatronen. Daarvoor heeft ze een aantal oefeningen gegeven. Ze vergen ongeveer 8 minuten. Ik doe ze iedere dag trouw en ik vind het ook leuk om ermee bezig te zijn. Na enkele maanden voel ik me in gezelschap beter beschermd en lukt het me steeds vaker om dichtbij mijn eigen gevoel te blijven. Ook ben ik beter in staat om met mijn energie om te gaan. Een aantal keren ben ik terug geweest bij Ingrid en uit de energietesten bleek ook dat alles nu beter stroomt. Kortom, ik zit een stuk beter in mijn energetische vel. Wat ook fijn is, is dat Ingrid af en toe een heel prettige energetische massage geeft.

Anita Richters

Reacties van cursisten

Lia: “Ik had me voor de cursus aangemeld omdat ik al lange tijd vermoeid was.Tot mijn verbazing merkte ik na een aantal weken oefenen dat ik weer de rust in mijn hoofd voelde die ik al bijna 2 jaar kwijt was. Ik kan door de oefeningen beter bij mezelf blijven, en heb veel meer energie gekregen!”

Karin: “Na een paar minuten Energy Medicine in de ochtend start ik mijn dag met een blos op de wangen!”

Anja: “Ik doe dagelijks mijn oefeningen. Ook de extra oefeningen (zo in de loop van de dag) helpen mij om mijn energie ’terug’ te krijgen. Ik vind het wel bijzonder wat er in ongeveer 2 maanden met me is gebeurd.  Toen ik deelnam aan de cursus was ik heel érg moe, soms zelfs uitgeput.Met name het feit dat je zélf iets kunt doen, vind ik wel fijn. Ik heb in het verleden vaker cursussen en therapieën gevolgd, maar dit heeft mij enorm geholpen (heel voorzichtig denk ik weleens dat deze cursus mij van een burnout heeft ‘gered’).”

Lize: “De oefeningen leveren me meer energie op. Na een langzame start (maar ik kwam dan ook uit de survivalstand) merk ik dat ik veel meer energie heb en me lekkerder voel. De oefeningen zijn makkelijk vol te houden en helemaal niet moeilijk. Ingrid is een prettige docente die tijd neemt voor persoonlijke vragen.”

Onlangs heb ik een bijzondere sessie “ storyline track and balance” van Ingrid mogen ontvangen. Ik ben al heel wat jaren bezig met bewustwording en heb ervaring met diverse healingmethodes. Ingrid heeft de sessie gedaan op een stukje onzekerheid wat nog speelde wat betreft mijn eigen werk als therapeut. Dit was voelbaar als een verkramping in mijn lichaam. Na de sessie was het gewoon weg en ik moest er om lachen.
Een paar dagen na de sessie moest ik heel hard nadenken wat het issue ook alweer was waar Ingrid aan gewerkt  had!
Sindsdien sta ik meer in mijn kracht.

Willemijn