Natuurlijk heb ik ook wel eens een dag dat ik het niet zie zitten en denk “Waar doe ik het allemaal voor?”
Maar dan weet ik het weer:

Dat ik 61 ben en me niet kan heugen dat ik naar de huisarts moest, zo lang is het geleden. Omdat aandacht voor de signalen van mijn lichaam en werken met mijn energie een grote preventieve kracht zijn gebleken.  Ook toen mijn vriend een operatie moest ondergaan kon ik hem helpen zijn energie te versterken, waardoor hij er krachtig in ging en supersnel, en zonder de gebruikelijke pijn herstelde. Bij een opkomende verkoudheid of infectie weet ik wat ik moet doen om snel weer in balans te zijn. Zo fijn! En handig.
(Dit biedt overigens geen garantie. Werken met energie is persoonlijk en kan niet als vervanging van reguliere gezondheidszorg worden gezien).
Maar de signalen van mijn lichaam vertellen mij ook wanneer ik te veel druk op mezelf heb gezet.
En hoe mooi is het om met mijn diepliggende beperkende overtuigingen te kunnen werken, zodat het dan ook echt mogelijk wordt om het rustiger aan te doen.

Wat ik het boeiendst vind is de voortdurende ontwikkeling en het zich verdiepend begrip dat werken met energie mij biedt. Misschien heeft iedereen dat wel die zich aan een onderwerp of een zaak toewijdt.
Ik ben iemand die wil weten hoe, en waarom, de dingen zijn zoals ze zijn. Hoe zit het allemaal in elkaar? En om dan nieuwe verbanden te kunnen leggen, om te zien en te merken hoe bijvoorbeeld je hart en je geheugen aan elkaar gelinkt zijn; of dat spierstijfheid, streng voor jezelf zijn en je lever met elkaar verbonden zijn…dat vind ik heel bevredigend. Plus dat ik er dan ook nog iets aan kan doen, met behulp van mijn lijf en mijn twee handen.

Het gaat verder. Het me jarenlang verdiepen in energie brengt me ook veel in spiritueel opzicht. Ik ontdekte mijn hoger zelf, en mijn ingebouwde gids systeem. Beide geven geweldige adviezen en aansporingen, die mijn denkraam, mijn verstand, ver overstijgen.
En dan is er nog de magie die het uitwisselen met anderen kan brengen. Onvermoede werelden openen zich, vol zeggingskracht, beelden en symbolen, met een grote helende potentie.

De grootste voldoening geeft het mij echter om anderen te kunnen helpen. Om hen te kunnen leren hoe zij zichzelf in balans kunnen brengen en helen. Om levensproblemen op een andere manier te kunnen zien en aanpakken. Om zelfsaboterende overtuigingen los te kunnen laten, wat het leven enorm verandert – in positieve zin.

Als ik dat allemaal bedenk…dat weet ik waarvoor ik het doe. En sta ik weer te popelen om nieuwe verbanden te ontdekken en nieuwe methodes te leren in dit zich snel ontwikkelende vakgebied.
En om nieuwe avonturen aan te gaan in de fascinerende wereld van persoonlijke energie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *