Ik liep al een maand te hoesten en had het er helemaal mee gehad. Na een griep van een week was alleen de hoest overgebleven. En die ging maar niet weg.
Normaal ben ik vrijwel nooit ziek, en als ik toch ziek word herstel ik snel door met mijn energie te werken.
Na een week of twee extra aandacht voor gerichte energie-oefeningen was de hoest er nog steeds. Daarop volgde een week van ervan balen en wensen dat het over was (een niet erg effectieve strategie).
Uiteindelijk ging ik te rade bij mezelf en kreeg ik deze ingeving: dit bood mij de kans om over mezelf te moederen! Ik zag een beeld van een liefdevolle moeder (of vader), die niet opgeeft wanneer haar kind lang ziek is, maar het met liefde en zorg blijft omringen en op allerlei manieren werkt aan het herstel van haar geliefde kind.
Dat sprak me aan. Want ik zorg goed voor mezelf, maar met die liefdevolle en aanhoudende intentie had ik het nog nooit gedaan.

Ik ging naar een gespecialiseerde winkel voor advies over natuurlijke middelen om mijn keelpijn en hoesten te verminderen. Ik stuurde liefdevolle energie naar mijn keel. Ik ontdekte dat een hoestbui ook een signaal kon zijn dat ik een pauze nodig had.
Ik hoestte nog steeds maar ik voelde me er veel beter bij.
Het was een wereld van verschil, want nu had ik een positief doel.
En…uiteindelijk verdween hiermee ook de  hoest.

Een verandering in de manier waarop je een situatie bekijkt kan je enorm verder helpen. Het vinden van een ander perspectief en het vragen van antwoorden aan mezelf, of aan delen van mezelf, is iets wat ik heb ontdekt en geleerd door met mijn energie in contact te blijven en ermee te blijven werken.
Als energetisch werken alleen maar een kwestie was van bepaalde punten en technieken toepassen voor een betere gezondheid, dan was ik er allang mee opgehouden. Het zijn juist de verrassingen, nieuwe verbanden, bijzondere inzichten, werken met verbeeldingskracht en verbinding, die mij enorm boeien en aan het studeren en ontwikkelen houden.

Dit soort inzichten zijn altijd persoonlijk, passend bij jou, nu, in deze situatie.
Niet iedereen die hoest mag leren om over zichzelf te moederen…

Hoe kom je tot nieuwe inzichten?
Een onbevangen, speelse houding helpt hierbij goed.
Hier zijn een paar voorbeelden die je kunt proberen.

Als je handen je raad konden geven, wat zouden ze dan zeggen? En je voeten?
Vraag aan je lichaam om uit te beelden hoe het met je is. Wat zie en voel je aan wat je lichaamshouding en expressie? Wat heb je nodig?

Leg je twee handen op je hart. Vraag je hart om een geschenk, om raad of advies bij een bepaalde situatie. Wacht af wat er naar boven komt (dat kan een beeld zijn, een geur, een kleur, een geluid, wat dan ook) en denk niet teveel na. Bedank je hart en pak het geschenk uit, laagje voor laagje.
Bijvoorbeeld: ik vraag mijn hart naar een beeld over ‘moederen over mezelf’. Het beeld komt op van een prachtige grote roze roos. In het hart van de bloem, die veel ruimte biedt, zit ik aan een klein tafeltje, thee te drinken en iets lekkers te eten met mijn moeder. De zon schijnt op ons. In dat beeld zit voor mij aandacht liefde, warmte, ruimte, een overvloed aan tijd, intimiteit, en de juiste voeding voor mijn lichaam, geest en ziel.

Wil je weten wat een dieper liggende oorzaak is van een situatie of een klacht? Roep je innerlijke speurhonden en vraag ze om te laten zien waar de diepere oorzaak bij jou ligt.

Een veel gebruikte manier om jezelf om raad te vragen is om ’s avonds voor je gaat slapen te vragen om een antwoord of inzicht. Vaak word je dan wakker met een mooie ingeving. En, vaker doen helpt! Wanneer je lichaam merkt dat je luistert, zal het je meer antwoorden gaan geven.

Ik wens je veel verwondering, nieuwe inzichten en vooral veel plezier met het ontdekken van je verbeeldingskracht!

 

Veel van deze oefeningen zijn afkomstig uit het werk van Ellen Meredith.
Spreekt dit je aan, dan kun je ook haar boeken lezen: ‘The language your body speaks’ en ‘your body will show you the way’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *