Effectieve aanpak ter preventie van burn-out

Voor een lager ziekteverzuim, en duurzaam inzetbare en tevreden medewerkers

Inleiding
In zorg en welzijn wordt het steeds moeilijker om hulp- en zorgverleners te werven. Tegelijkertijd doet tekort aan personeel een toenemend beroep op de aanwezige hulpverleners, die daardoor weer zwaarder belast worden. Met als gevolg: stijgend ziekteverzuim en verloop onder het personeel. Met name uitval door burn-out is een groot en groeiend probleem. Met de coronacrisis is deze problematiek alleen maar toegenomen. Hoe behoudt u uw zorgmedewerkers, en hoe behouden zij hun veerkracht en werkplezier?

Expertise
Mijn naam is Ingrid de Geus. Ik kom zelf uit de zorg, heb o.a. gewerkt als ambulant hulpverlener, en ken de problematiek  goed. Maar ik ben sinds 2010 ook een ervaren expert met effectieve programma’s en (zelfhulp)technieken voor zorg- en hulpverleners, en een eigen praktijk. Zowel voor optimaal herstel en veerkracht tijdens een periode van intensieve belasting, als voor verbetering van weerstand, energie, concentratie en nachtrust, en voor (sneller) herstel van burn-out en burn-out gerelateerde klachten.

Wat betekent dit voor uw organisatie?
Graag onderzoek ik geheel vrijblijvend met u waar de wensen en behoeften van uw organisatie liggen. Wat de mogelijkheden zijn om de vitaliteit en veerkracht van uw medewerkers te vergroten, en daarmee tegelijkertijd uw positie als aantrekkelijk werkgever te versterken.
Wilt u weten wat  mijn aanpak kan bijdragen aan uw organisatie, en kan betekenen voor uw medewerkers?
Neem dan nu contact met mij op!

Contact opnemen

Bel 0182-513132 of mail naar ingrid@energiewerkt.org.

Ervaring

Ik ben 2 jaar geleden in contact gekomen met de Eden Methode (EEM) en Ingrid de Geus. Ik had een zware burnout en was op zoek naar een behandelingsmethode in aanvulling op het reguliere traject via de huisarts. Ingrid heeft mij enorm geholpen, in die tijd kon ik weinig en leek mijn lichaam wel op hol geslagen door alle stresshormonen. Ze leerde mij eenvoudige oefeningen en handgrepen die ik zelf kon toepassen. Dat gaf mij een stuk zelfbeschikking terug, maar ook leerde ik herkennen hoe ik me voelde. Anders dan over de emoties te praten nodigt EEM je uit om -voorbij redenatie- te voelen ‘Hoe is het nu met mij? Hoe voelt mijn lichaam?’ Ik leerde tijdig herkennen wanneer ik te gestresst werd en ook hoe ik mezelf kon kalmeren.
Ingrid is een betrokken therapeute met veel ervaring en weet die ook over te brengen. Daardoor is de EEM nu nog steeds mijn go-to methode.
Ik kan Ingrids lessen iedereen aanraden, ze bleken voor mij zeer waardevol. Niet alleen wanneer je al burnout hebt maar zeker ook als preventie daarvan!”
Petra

Andere ervaringen met de methode: – “Ik ben o.a. beter gaan slapen, voel me fitter, heb minder klachten en door de op maat meegekregen oefeningen kan ik zelf veel doen om dat zo te houden” – “Ik vind het wel bijzonder wat er in ongeveer 2 maanden met me is gebeurd.  … (in het begin) was ik heel érg moe, soms zelfs uitgeput. Met name het feit dat je zélf iets kunt doen, vind ik wel fijn. Ik heb in het verleden vaker cursussen en therapieën gevolgd, maar dit heeft mij enorm geholpen.” – “Ik kan …. beter bij mezelf blijven, en heb veel meer energie gekregen!” – “Voor mij heeft het enorm geholpen…. ik voel me een ander mens en kan weer veel meer genieten van alles, omdat ik er weer de energie voor heb.” – “Na 1 consult merk ik al een aanzienlijke verbetering van mijn nachtrust!” –