Kom terug in je kracht! 

 

Kom terug in je kracht! is een compleet programma voor hulpverleners en zorg verleners die kampen met vermoeidheid of uitputting, of die in een burn-out zijn geraakt. Het programma helpt de burn-out verschijnselen begrijpen en verminderen en stelt je in staat om je energie terug te krijgen, minder last van stress te hebben, beter te slapen en je levenslust terug te vinden.
De methode maakt gebruik van de directe verbinding tussen lichaam en energie. Want energie is de taal die je lichaam spreekt.

Herken je een van deze situaties?

  • je kunt je werk aan, maar ‘s avonds kom je nergens anders aan toe dan op de bank hangen en bijkomen
  • je wordt vaak ziek in de weekenden en vakanties, of krijgt hoofdpijn
  • je piekert thuis nog veel over je cliënten en kunt dat maar moeilijk loslaten
  • je bent moe, maar slaapt slecht
  • je spieren voelen gespannen aan
  • je merkt aan (kleine) signalen van je lichaam dat je over je grenzen gaat
  • je hebt een kort lontje
  • je concentratie en geheugen worden slechter
  • je voelt je onzeker en kunt minder makkelijk besluiten nemen
  • je vraagt je wel eens af hoe lang je het werken nog volhoudt op deze manier.

Dit zijn signalen van te hoge werkdruk. Als je dit herkent, neem dan contact met me op. Je kunt burn-out voorkomen door er tijdig bij te zijn! Mail naar ingrid@energiewerkt.org.

Heb je een burn-out en kun je echt niet meer werken of goed functioneren? De Eden methode helpt je met herstel van burn-out en van de bijbehorende klachten. Vraag om een vrijblijvend en gratis gesprek over de mogelijkheden. Mail naar ingrid@energiewerkt.org.

Wat onderscheidt ‘Kom terug in je kracht!’  van andere burn-out programma’s?

De Eden methode maakt gebruik van de directe verbinding tussen je lichaam en je energie. Dit werkt zeer goed als voorkoming van burnout, en ter herstel van burnout. De technieken werken direct in op het vecht-of-vluchtmechanisme dat ten grondslag ligt aan burnout. Ook op het autonome zenuwstelsel, dat niet door de wil bereikbaar is. De Eden methode weet de onbegrepen klachten bij burnout te plaatsen en te herstellen, door met je energiesystemen te werken.

De gecombineerde lichamelijke, emotionele, mentale en energetische aanpak maakt het mogelijk om met weinig inspanning heel goede resultaten te boeken.
Na afloop van ‘Kom terug in je Kracht!’ hebben deelnemers weer meer energie, minder last van stress, slapen zij beter en hebben zij hun levenslust terug. En zij beschikken over hun eigen pakketje met best werkende technieken. Dat kunnen zij altijd gebruiken om optimaal in balans te blijven.

Ervaring
Ik ben 2 jaar geleden in contact gekomen met de Eden Methode (EEM) en Ingrid de Geus. Ik had een zware burnout en was op zoek naar een behandelingsmethode in aanvulling op het reguliere traject via de huisarts. Ingrid heeft mij enorm geholpen, in die tijd kon ik weinig en leek mijn lichaam wel op hol geslagen door alle stresshormonen. Ze leerde mij eenvoudige oefeningen en handgrepen die ik zelf kon toepassen. Dat gaf mij een stuk zelfbeschikking terug, maar ook leerde ik herkennen hoe ik me voelde. Anders dan over de emoties te praten nodigt EEM je uit om -voorbij redenatie- te voelen ‘Hoe is het nu met mij? Hoe voelt mijn lichaam?’ Ik leerde tijdig herkennen wanneer ik te gestresst werd en ook hoe ik mezelf kon kalmeren.
Ingrid is een betrokken therapeute met veel ervaring en weet die ook over te brengen. Daardoor is de EEM nu nog steeds mijn go-to methode.
Ik kan Ingrids lessen iedereen aanraden, ze bleken voor mij zeer waardevol. Niet alleen wanneer je al burnout hebt maar zeker ook als preventie daarvan!”

Petra
 

Andere ervaringen met de methode: –  “Ik ben o.a. beter gaan slapen, voel me fitter, heb minder klachten en door de op maat meegekregen oefeningen kan ik zelf veel doen om dat zo te houden” – “Ik vind het wel bijzonder wat er in ongeveer 2 maanden met me is gebeurd.  … (in het begin) was ik heel érg moe, soms zelfs uitgeput. Met name het feit dat je zélf iets kunt doen, vind ik wel fijn. Ik heb in het verleden vaker cursussen en therapieën gevolgd, maar dit heeft mij enorm geholpen (…. denk ik weleens dat (dit) mij van een burnout heeft gered).” – “Ik kan …. beter bij mezelf blijven, en heb veel meer energie gekregen!” – “Voor mij heeft het enorm geholpen…. ik voel me een ander mens en kan weer veel meer genieten van alles, omdat ik er weer de energie voor heb.” – “Na 1 consult merk ik al een aanzienlijke verbetering van mijn nachtrust!”  

Iets meer over de achtergrond van dit programma:

Mijn naam is Ingrid de Geus en ik ben de maker van ‘Kom terug in je Kracht!’ Mijn werkende leven begon ik als HBO-verpleegkundige, ik werkte als gespecialiseerd verzorgende in de wijk en ik heb vele jaren in andere functies gewerkt voor een thuiszorgorganisatie en voor een organisatie voor hulp aan doven en slechthorenden. Ik ken het werkveld dus.

Tijdens mijn werk als gespecialiseerd verzorgende raakte ik meer en meer vermoeid, wat resulteerde in jarenlange ernstige vermoeidheid. Ik ken de problematiek uit eigen ervaring.

Sinds negen jaar werk ik met een methode die heel goed werkt voor mensen met ernstige vermoeidheid of burnout, en ter preventie van burnout. De methode combineert verschillende stromingen en aanpakken, en werkt krachtig, doelgericht en praktisch.

Om meer mensen in staat te kunnen stellen om ernstige vermoeidheid of burnout te voorkomen, of ervan te herstellen, besloot ik hiervoor een compleet programma te maken. En dat voor hulpverleners en zorgverleners.

Lees ook de blog over preventie van burnout


Wil je meer weten over dit programma?

Neem nu contact op en maak een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek. Mail naar: ingrid@energiewerkt.org of bel 0182-513132.