Onvoorwaardelijk van jezelf houden

Hoe doe je dat, en hoe voelt dat?

Als kind kreeg ik zelden te horen dat ik iets goed deed. Wel wat ik niet goed deed, en wat er beter kon. Zo groeide ik op tot een volwassene met een sterke innerlijke kritische stem. Ik ben nu 60 en heb gelukkig geleerd hoe fijn het is en hoe goed het is om zacht voor jezelf te zijn. Na veel innerlijke worstelingen, en veel therapie, had ik weinig last meer van mijn innerlijke criticus. 

Waar ik echter nog wel last van had, was mijn innerlijke slavendrijver: altijd mijn best moeten doen, en pas tevreden zijn als ik tot het gaatje was gegaan. Dat zou ik toch graag anders willen. Meer tijd en ruimte voor mezelf, en nog beter voor mezelf zorgen.

Als energetisch therapeut heb ik het voorrecht dat ik de Storyline Track and Balance techniek, waarmee je oude en diepe patronen kunt opruimen, uitgebreid op mezelf kan toepassen. 
Ik had er o.a. al voor gezorgd dat ik goed genoeg ben, helemaal zoals ik ben.
Als sluitstuk van een hele reis door mezelf gaf ik ‘onvoorwaardelijk van mezelf houden en voor mezelf zorgen’ een plek in mijn overtuigingen. 

En dit was het effect op mij
Ik merkte dat ik meer ruimte ging nemen – dat voelde eerst wat ongemakkelijk – voor pauzes. Dat ik ophield met werken als het voor mij genoeg was geweest. En dat dat me meer ruimte gaf, om ook nog leuke dingen te doen die mij energie gaven.
Dat ik vroeg om wat ik nodig had of wat ik wilde. Ook deed ik waar mijn lichaam om vroeg, en gaf daar meer aandacht aan. Eerder had ik dat vaak uitgesteld, of overgeslagen.
Ik besteedde meer aandacht en tijd aan mijn vriendschappen. 
Dit zijn maar een paar van de dingen die veranderd zijn. 

Ik voel me nog steeds mezelf. Maar mijn leven is er behoorlijk van opgeknapt! 
En het meest bijzonder vind ik nog wel dat het ‘vanzelf’ is gegaan. Toen het mijn patroon werd om onvoorwaardelijk van mezelf te houden en voor mezelf te zorgen, ging ik dat ook steeds meer doen. Zonder worstelen of denken. Vanuit mezelf. 
Het is toch wonderbaarlijk dat dit mogelijk is. 

Wil je weten of dit ook voor jou mogelijk is? Neem contact met me op voor informatie over de Storyline Track and Balance techniek, en wat die voor jou kan betekenen. 

 

Blog januari 2022 – Positieve energieën en mogelijkheden in deze tijd

Over de moeilijkheden en bedreigingen in deze tijd kunnen we kort zijn. Die kennen we allemaal.
Maar weet je ook van de mogelijkheden, de nieuwe energieën en verbindingen die ons ter beschikking staan?

Als energetisch therapeut is het mijn voorrecht om mijn vinger aan de pols van de nieuwe tijd te houden, door nieuw beschikbaar komende energietechnieken te proberen en me eigen te maken. Dat helpt me om me veilig en verbonden te blijven voelen in onze onrustige en onstabiele tijd, om mijn innerlijk kompas stevig te ankeren en te blijven volgen, en om me te laten informeren door energieën van een hoger bewustzijn.

Daarbij ben ik vooral iemand die nieuwe energetische mogelijkheden voor anderen test (alles probeer ik eerst op mezelf uit) en toegankelijk maakt. Ik wil het iedereen mogelijk maken om op een veilige, gegronde en goed geïnformeerde manier te ervaren wat dit voor haar of hem kan betekenen.

Dit geeft mij positieve energie

Net als iedereen worstel ik met de problemen van onze tijd.
Dit zijn de dingen die mij helpen om positief en geïnspireerd te blijven:

  • Mijn aandacht vooral op positieve acties en initiatieven richten. Zo keek ik een tijd elke dag naar de blije een-minuut-video’s van de Happy Activist.
  • Tijd geven aan mijn vriendschappen met mensen die blijven groeien en zich ontwikkelen
  • Mijn oude belemmerende patronen opruimen, zodat ik in staat ben verder te groeien naar de beste versie van mezelf.
  • Energietechnieken uitvoeren die me verbinden met het menselijk veld van positief bewustzijn. Dit ondersteun ik met een krachtig, zelflerend filter voor mijn eigen energieveld.
  • De Diamond Inlay energieën in mijn veld uitnodigen en versterken. Dit zijn energieën van het hoger bewustzijn, die mensen helpen om verder te evolueren dan nu nog mogelijk lijkt.
  • Me verbinden met anderen in een power-of-8 meditatiegroep: een geweldige manier om elkaar te ondersteunen en samen te groeien.
  • Ook vind ik het fijn om op een creatieve manier met het veld van bewustzijn te werken. De flower of life (zie afbeelding) is een heilig geometrisch patroon dat uitgebreid kan worden tot een veld van verbonden flowers. Het bijzondere van dit patroon is dat iedereen in dit veld in het centrum van zijn eigen flower in zijn kracht staat, en verbonden is met alle anderen. De uniekheid en kracht van iedereen wordt gevierd en iedereen is even belangrijk.
  • De belangrijkste voorwaarde: houden van jezelf en goed voor jezelf blijven zorgen.
    In mijn blog van februari vertel ik je hoe je dat kunt bereiken.
Een aansluitend flower of life veld. Flowers gemaakt door Sandra de Graaf en Ingrid de Geus
Een aansluitend flower of life veld. Flowers gemaakt door Sandra de Graaf en Ingrid de Geus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *