Je diepe patronen doorbreken


Heb jij dat ook?
Je weet heel goed dat je evenveel waard bent als ieder ander, maar toch…zo voelt het niet.
Je voelt je té vaak onzeker of je bent bang om het niet goed te doen.


Je neemt je iedere keer voor om niet teveel werk op je te nemen. Maar voor je het weet, heb je tóch weer ja gezegd tegen een klus waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. En daar baal je dan enorm van.

Je weet precies wat je vindt en waarom, en wil dat tegen iemand zeggen. Maar sta je tegenover diegene, dan voel je je ineens klein. Alsof jouw mening er niet toe doet. En weet je niet meer wat je ook weer wilde zeggen…En dat wil je zo graag veranderen!

Heb jij hier last van? Door dit soort ingesleten belemmerende patronen en gewoontes kun je je knap onzeker gaan voelen. Het belemmert je ook vaak in je doen en laten. Thuis of op je werk.
Maar zelf kom je niet verder…
Al doe je nog zo je best, hoe vaak je je het ook voorneemt, je krijgt dit gedrag en dit gevoel zelf niet veranderd. Dat komt omdat het op een onbewust niveau speelt.
Ik kan je wél helpen om hier van af te komen. Je belemmerende overtuigingen en patronen doorbreken.

Wil je vrij zijn? Vrij om datgene te doen waar jouw hart ligt, zonder last te hebben van negatieve stemmetjes in je hoofd? Wil je vrij zijn om te durven zeggen wat JIJ voelt, en te doen wat JIJ wilt?
Vrij om ontspannen en met zelfvertrouwen te leven?
Wil je voelen dat je er helemaal mag zijn? Dat je even veel waard bent als ieder ander? Dat je er helemaal bij hoort?

Met de door Ellen Meredith ontwikkelde ‘Storyline Track and Balance methode’ werken we door tot op de diepste lagen van een patroon, die met mindsetwerk, tappen of bijvoorbeeld access bars niet altijd bereikbaar zijn. De video’s verder op deze pagina vertellen er meer over.

Praktische informatie

Een afspraak voor deze behandeling duurt gemiddeld anderhalf uur. De eerste keer een kwartier langer.
Het kost 100 euro per keer.
Soms zijn twee afspraken voldoende voor een thema, en soms is er meer nodig. Dit bespreken we uiteraard vooraf.


Spreekt je dit aan en wil jij ook patronen doorbreken? Mail of bel me dan gerust voor een afspraak in mijn praktijk in Gouda. Of voor een verkennend gesprek, telefonisch of via Zoom. Vaak kun je al binnen een maand bij mij terecht!


Patronen doorbreken

Belastende patronen

Weet je dat al je ervaringen, keuzes en overtuigingen zich ook als patronen in jouw energie vastzetten? Die blijven als een energiecircuit of achtergrondprogramma ongemerkt alsmaar doorlopen. Ze zijn in jouw gewoontes en (gedrags)patronen ingebed. Vaak is dat handig, of helemaal niet erg. Maar van sommige patronen kun je behoorlijk last hebben.

Bijvoorbeeld als je wel heel goed voor anderen kunt zorgen, maar moeilijk zelf om hulp kunt vragen. Of moeilijk zelf zorg kunt ontvangen. Dan raak je op den duur uit balans, of zelfs uitgeput.

Of wanneer je als klein kind hebt geleerd dat je niet goed bent zoals je bent… Dat kan ertoe leiden dat je als volwassene altijd het gevoel hebt dat je je best moet blijven doen. Om ertoe te doen, om er te mogen zijn. Zonder dat je dat zo bewust in de gaten hebt.
Dat kost enorm veel energie! En dan kun je zelfs een burn-out krijgen.

Patronen doorbreken

Wat is daaraan te doen?

Je lichaam heeft weet van je onbewuste belemmerende patronen. Door kinesiologische (spier)testen kan het je vertellen wat je verborgen overtuigingen of angsten zijn. Ik kan testen waar de energiepatronen daarvan in jouw systeem lopen. Ik geef je daar toegang toe, en samen maken we ze vrij. Patronen doorbreken gaat dan vanzelf. En daarmee ook de gewoonten, het gedrag, het verhaal, en zelfs de omstandigheden waar deze aan ten grondslag lagen.

De bijzondere effecten
In de video’s hieronder vertel ik waargebeurde verhalen over de effecten van het vrijmaken van dergelijke patronen door de methode die ik gebruik.


Deze ‘Storyline track and balance’ methode werkt door tot op de diepste lagen van een patroon, die met mindsetwerk, tappen of bijvoorbeeld access bars niet altijd bereikbaar zijn. Hierdoor kun je écht aan de slag met het doorbreken van je patronen.

Spreekt dit je aan? Mail of bel me gerust voor een afspraak, of een verkennend gesprek met mij als energetisch therapeut: ingrid@energiewerkt.org of tel. 0182-513132.

Juist nu je patronen doorbreken!
De tijd waarin wij nu leven is bijzonder complex en uitdagend.

Ik denk dat deze tijd van ieder van ons vraagt om het beste te geven wat wij in ons hebben.
Wat ik bij kan dragen is om mensen te helpen om weer helemaal, onbelemmerd zichzelf te worden. Om beperkende of zelfsaboterende gewoonten achter zich te kunnen laten. Om vrij te zijn. Vrij om datgene te doen waar jouw hart ligt, en wat jij ons en onze wereld te bieden hebt. En dat vooral in balans. Zodat je jezelf daarmee niet uitput, maar je geborgen, gevoed en gezond blijft voelen.

Ervaringen van cliënten met Storyline Track and Balance

De ervaring van Elizabeth: fibromyalgie
Elizabeth heeft al jaren last van pijn, vermoeidheid en stijfheid door fibromyalgie. Het werken met diepe patronen op de fibromyalgie bracht haar na de eerste keer twee weken vermindering van haar klachten. De klachten hadden voor haar gevoel ook te maken met plotselinge ongelukken en overlijden van mensen om haar heen. Iets wat zij van kinds af aan heeft meegemaakt. En haar eigen ervaringen met ernstige ziekte. Dit alles had ertoe geleid dat ze minder vertrouwen in het leven had. Er kon immers altijd iets gebeuren.
Nadat we werkten met ‘vertrouwen’ voelde zij verdriet om het overlijden van twee dierbare mensen, verdriet dat zij nu kon toelaten en verwerken. Ze vertelde dat ze voorzichtig weer vertrouwen begon te voelen. Ik vond dit heel bijzonder, gezien alles wat zij meegemaakt had. Na nog een behandeling op haar fibromyalgie klachten namen die voor 30 tot 40% af en bleven op dat niveau. Elizabeth en ik werken door, met als doel verdere afname van haar klachten.

De ervaring van Willemijn: onzekerheid over haar werk
“Onlangs heb ik een bijzondere sessie “storyline track and balance” van Ingrid mogen ontvangen. Ik ben al heel wat jaren bezig met bewustwording en heb ervaring met diverse healingmethodes. Ingrid heeft de sessie gedaan op een stukje onzekerheid wat nog speelde wat betreft mijn eigen werk als therapeut. Dit was voelbaar als een verkramping in mijn lichaam. Na de sessie was het gewoon weg en ik moest er om lachen.
Een paar dagen na de sessie moest ik heel hard nadenken wat het issue ook alweer was waar Ingrid aan gewerkt had!
Sindsdien sta ik meer in mijn kracht.”

Willemijn

Het verhaal van Anita: van weerkerende crisis naar rust
Anita werkt hard en zorgt daarnaast met liefde voor haar familie, haar oudere vader en haar inwonende kleindochter. Het is al jaren zo dat wanneer zij echt toe is aan rust, een vrij weekend heeft, een vakantie heeft gepland, er een crisis opduikt in de familie. Een situatie die dringend is en waarvoor haar zorg gevraagd wordt. Zij gaat daar elke keer vanzelfsprekend en vanuit haar hart meteen op af  en doet wat er gedaan moet worden. Maar zo komt ze natuurlijk niet aan haar eigen rust toe.
De Storyline behandeling richt zich bij haar op dit patroon van weerkerende crisissituaties.
Een patroon draagt ook een voordeel of (verborgen) geschenk in zich. Als voordeel ziet Anita dat ze belangrijk is voor haar familie.
Na de behandeling, nu 4 maanden geleden, merkt Anita dat deze kenmerkende crises zich niet meer voordoen. Haar leven is daarmee een stuk rustiger geworden, en zij heeft meer gelegenheid om te ontspannen en tot zichzelf te komen.

Het verhaal van Louise: financiële stress helen
“Al zo lang ik me kan herinneren had ik een ‘ding’ met financiën. In mijn jeugd hadden mijn ouders financiële problemen en ook in mijn volwassen leven heb ik moeite gehad met kunnen rondkomen op een manier die geen stress veroorzaakt. Iedere keer als er een meevaller was in de vorm van extra inkomsten kwam er vrijwel meteen daarop een onverwachte uitgave (bijvoorbeeld een kapotte auto) waar het geld dan naar toe ging. Dat voelde op een gegeven moment meer als overleven dan als leven.
Samen met Ingrid heb ik, in twee behandelingen, een soort reis gemaakt naar de oorsprong van het onderliggende patroon en dit geheeld. Ingrid kon precies invoelen wat er gebeurde en wat er nodig was om te helen. Daardoor kon ik mijn patronen doorbreken. Op een heel lichte, fijne en respectvolle manier begeleidde zij me in het proces. De behandelingen hebben me diep geraakt en ontroerd. Ik voel me echt geheeld. Natuurlijk is er nog werk aan de winkel maar het voelt alsof er iets essentieels is veranderd in mij. Ik voel meer rust, ontspanning en vertrouwen. Dankjewel Ingrid!”

Louise

Het verhaal van Jorine: meer licht en vreugde
“Op een snelle, makkelijke en respectvolle manier werden er door Ingrid met de Storyline best wel grote beperkingen opgeruimd die al lang in mijn leven waren. Daardoor kon er meer licht en vreugde door mij heen  komen. Dat voelde als een enorme toegenomen lichtheid. Ik merkte ook dat ik na de behandeling anders reageerde op sommige situaties, het was ineens heel simpel om dat zo anders te doen… en dit was ook in de maanden hierna te voelen.
Ik hoorde Gary Craig op een EFT DVD een keer praten over het apex effect: dat na behandeling iemand niet meer weet wat voor klachten hij/zij had. En het belang om de klachten dus voor de behandeling op te schrijven. Dat apex effect was voor mij na de behandeling heel merkbaar.
Iets wat mij eerder hevig emotioneerde en wat als een heel oud patroon voelde, was opeens iets wat geen rol meer speelde. Opgeruimd. Mijn patronen doorbreken. Nieuwe wegen. Ik kan deze behandeling van Ingrid van harte aanraden.”

Jorine

“Storyline Track & Balance teaches how to travel to where energy imbalance lives in order to clear persistent energy patterns.”
Ellen Meredith

Ellen Meredith is een briljante en zeer ervaren Eden Methode therapeut en docent. Zij publiceerde de techniek in 2010 en werkt er sindsdien mee. Haar ervaring is dat het blijvende positieve veranderingen bewerkstelligt in de levens van haar cliënten.