Een nacht goed slapen maakt zoveel verschil…

Je staat vrolijker op, bent meer uitgerust, en veel beter opgewassen tegen je dag!
Ik spreek uit ervaring, want ik heb jaren geworsteld met moeizaam en slecht slapen.
Gelukkig geniet ik nu meestal van zeven tot acht uur goede slaap per nacht, door de effectieve energie-oefeningen die ik in de loop der jaren heb geleerd en verzameld.  Ook cliënten met slaapproblemen hebben hier veel profijt van gehad.

Online cursus ‘Beter slapen’

In de cursus ‘Beter slapen’ van zes weken deel ik mijn beste slaapoefeningen met jou. Elke week pakken we een andere oorzaak van slecht slapen bij de kop. Je doet de oefeningen, en merkt meteen diezelfde nacht hoe het voor je werkt. Na een paar nachten weet je zeker of dit bij jou past en in je beter-slapen-toolkit kan. Of dat deze oefening voor jou op dit moment niet bijdraagt aan beter slapen.

Elke oefening staat op een toegankelijke en ondertitelde video, die je meteen mee kunt doen en altijd terug kunt kijken.

Wat maakt deze cursus anders dan andere slaapcursussen?

Bijzonder aan de cursus Beter slapen is dat je door eenvoudige en veilige oefeningen direct verbeteringen aanbrengt in de veel voorkomende oorzaken van slaapproblemen.
Je schakelt je rust- en herstelstand in.
Je verlaagt de hoeveelheid stresshormoon in je lichaam.
Je vermindert je angst.

Uniek aan deze cursus is dat je positieve veranderingen in je slapen door kunt voeren terwijl je lichaam zich veilig blijft voelen. Je hebt daardoor geen last van een terugslag of van innerlijke weerstand.

Dit is wat we gaan aanpakken:

 1. Stress en spanning verminderen – voor beter inslapen en doorslapen.
  Je leert hoe je de knop om kunt zetten zodat je niet meer ‘aan’ staat wanneer je wil gaan slapen.
 2. Je leert hoe je makkelijk nieuwe positieve gewoontes kunt invoeren door je innerlijke verdediger, de bewaker van je patronen, te kalmeren.
 3. Schakel om naar je natuurlijke rust – en herstelstand. Het activeren van je parasympatisch zenuwstelsel helpt om sneller en beter in te slapen.
 4. Verminderen van de hoeveelheid van het langdurig stresshormoon cortisol.
  Dit helpt je om dieper te slapen en na 5 uur ‘s nachts door te kunnen slapen. Het in balans brengen van de hoeveelheid cortisol verbetert ook je concentratie en je denkvermogen.
 5. Kalmeren van zorgen en angsten – wanneer je midden in de nacht wakker ligt lijken je angsten en zorgen altijd groter dan overdag.
  Ik leer je een eenvoudige manier om bepaalde punten op  je hoofd vast te houden. Dat doe terwijl je comfortabel in bed ligt. het zorgt ervoor dat je gepieker vermindert en je angsten en zorgen naar de achtergrond verdwijnen. Waardoor jij makkelijker verder kan slapen!
 6. Opvliegers en nachtzweten verminderen.
  Veel vrouwen in de overgang, de menopauze, slapen slecht doordat hun hormonen uit evenwicht zijn.
  Ik laat je zien hoe je op een eenvoudige manier zelf je hormonen op elkaar af kunt stemmen. Dat vermindert de opvliegers en het nachtzweten.

Natuurlijk zijn er meer dan deze zes oorzaken van slaapproblemen. Deze zes zijn veel voorkomende problemen, waarbij iedereen veilig en makkelijk de slaapoefeningen van de cursus toe kan passen.

Heb je interesse in deze cursus? Neem contact met me op!

Andere oorzaken kunnen zeker ook worden getest en aangepakt. Daarvoor kun je een afspraak met me maken voor een behandeling.  Of voor een gratis oriënterend gesprek.

 

Na lange tijd slecht te hebben geslapen, heb ik van Ingrid een uitgebreide behandeling gekregen. En………ik slaap weer goed en begin de dag weer uitgerust en wel. Dankjewel! Wim

“In verband met slaapproblemen, waar ik al meerdere jaren last van had, heb ik onlangs een afspraak gemaakt bij Ingrid. Ik kon op korte termijn terecht, om Energy Medicine uit te proberen.
Na 1 consult merk ik al een aanzienlijke verbetering van mijn nachtrust!
De oefeningen, die ik mee naar huis kreeg, zijn goed uit te voeren.” – Ron

“Ingrid heeft mij een aantal keren behandeld. Ik ben o.a. beter gaan slapen, voel me fitter, heb minder klachten en door de op maat meegekregen oefeningen kan ik zelf veel doen om dat zo te houden.” – Ciska